Benzinetekort politieauto’s Windhoek

Police NamibiaEr is een groot tekort aan bezine voor de politieauto’s in Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Het gemeentelijk opslagbedrijf van benzine en diesel is vergeten brandstof te bestellen. Een groot deel van het politiekorps kan zijn auto’s nu niet laten rijden.

Een patrouillevoertuig werd achtergelaten in de wijk Havana van Windhoek nadat de brandstof op was. De politie vreest dat dit veel vaker zal gaan gebeuren.

Een bron binnen de hulpdiensten geeft toe dat een noodplan is uitgevoerd om politieauto’s vol te tanken bij andere tankstations. Desalniettemin zijn de meeste politievoertuigen niet beschikbaar. In Windhoek rijden op dit moment gemiddeld maar twee of drie politieauto’s.

Zelfs bij 112-oproepen heeft de politie te weinig vervoer ter beschikking om hulp te bieden.  Laat staan dat er genoeg auto’s zijn voor de normale surveillance in Windhoek.  De vrees voor een golf van criminaliteit groeit, omdat de wetshandhavers niet meer kunnen uitrukken.

Het is niet duidelijk wie verantwoordelijk is voor de vergeten bestelling van benzine en diesel.  Het tekort wordt geweten aan nalatigheid van officieren van dienst van de politie die verantwoordelijk zijn voor het bestellen van brandstof bij de stadsleverancier OKA. Naar nu blijkt is sinds 9 november niets meer besteld, met alle gevolgen van dien voor het functioneren van de politie in Windhoek.

Het is niet uitgesloten dat het probleem niet bij de politie ligt maar bij het stadsdepot of zelfs de leverancier. Als dat het geval is, zullen de problemen snel groter worden in de stad. Windhoek is bang dat dan ook de stadsbussen binnenkort niet meer zullen rijden.  Op dit moment wordt geïnventariseerd wat de consequenties zijn van het tekort aan brandstof en of meer diensten hierdoor getroffen worden. De vraag is ook wanneer er weer bevoorrading zal zijn van het gemeentelijke depot.

Er wordt al gesproken van een bewuste sabotage. Het zal dus niet lang meer duren of er gaan koppen rollen bij de gemeente en de politie, maar of daardoor de brandstof sneller wordt geleverd, is nog maar de vraag.

 

Laat wat van je horen

*