Dag 2 Twitterdagboek: tussenlanding Johannesburg

Ring met gekleurde diamantOp de reis van Erik van Zwam heeft hij te maken met een aantal tussenlandingen. Bij die op de luchthaven van Johannesburg schitteren de diamanten hem tegemoet.

Landing wordt ingezet. Onder ons buitenwijken van Jo’burg met villa’s, zwembaden en carports.

Steward in geel hesje. “Very hot sir.” Ja, een heerlijke  warmte in de vroege ochtend. Weg uit de Hollandse koude nattigheid. Luchthaven Oliver Tambo vernoemd naar ANC held. Tambo is niet meer. Cappuccino is heerlijk. Wachten op vlucht naar Livingstone. Dames gaan weer shoppen.  Schiphol parfumerie, München parfumerie en Jo‘burg parfu….

Luchthaven. Diamantair. Eerste gekleurde diamanten. Roze. Geel. Dubbel zo duur als witte diamanten. Leon van de diamantstore biedt  25% korting op zijn 1,01 karaat gele diamanten ring. Erg zeldzaam, maar niet helemaal doorzichtig. Leon wil dolgraag verkopen. Ik wil alleen alles weten van gekleurde diamanten, maar dat weet Leon weer niet. Leon vertelt over de  kwaliteiten van diamanten. Licht doorlatend. Vlekjes. Gewicht. Zuiverheid.

Prachtige groene stenen in hangers, ringen. Geen smaragd. Helderder. Geen diamant. Wel zeldzame edelsteen.  Leon geeft visitekaartje. Hij schrijft er een code op. Voor de terugvlucht. Als hij er niet is. Toch garantie op korting. Garantie voor Leon.

Bijna vlucht gemist. In Jo’burg is het één uur later. Hollen!!!

Erik van Zwamerikvanzwam@xs4all.nl

Laat wat van je horen

*