Dag 35 Twitterdagboek

1e fles Warwick 2009. Professor Black, een sauvignon blanc. Witte wijn. De serveerster schenkt iedereen een bodempje.

Zware witte wijn, stevige afdronk, probeer ik. Arnold ruikt, ruikt en zegt dan: ik ruik ananas. Ik niet. Ik slik maar door.

 

Arnold fotografeert de fles, neemt een slok en spuugt niet uit. “Wijn voor salade met een wit visje erbij”, zegt hij. Waarom spuug je niet uit. Hij haalt zijn schouders op. We doen vandaag maar een paar wijntjes. Ah, dus toch zonde!

2e fles Warwick 2010, chardonnay. Witte wijn. Ruiken, proeven: eikenhout, Butter scotch, vanille! Nee, citrusvruchten. Arnold de fotograaf ruikt… neemt een slok…laat de wijn in zijn mond rondgaan… slikt… en zegt: karamel, boter, vettig.

Betekent het dat de chardonnay van Warwick goed is. Tsja, hij heeft door het doorgeslikt. Ik vind ‘m gewoon lekker. Ik haal de vanille er niet uit. Arnold ruikt weer. Ruik je het ook? Bloemetjes! OK. Fris, fruitig, lekker bij …eh…

Deze chardonnay”, zegt Arnold keurend “past mooi bij gerookte krokodil. Zou heel mooi passen.” Tuurlijk, denk ik.

3e fles Warwick 2009 The First Lady, een cabernet-sauvignon. Rode wijn van de eerste vrouwelijke wijnmaker in. Overmoedig roep ik: vanille, donker fruit, krenten! Pittige afdronk. Rood fruit, herhaal ik nog eens. Trots kijk ik op. Stellenbosch #dbafr

Arnold keurt de wijn. Kleur, geur, smaak. De wijn rolt op zijn tong. “Mooie zachte tannines. Veel kers, amarena”.  Zie je wel, roep ik, rood fruit. Had ik niet moeten doen. Arnold komt op stoom. Nu ziet hij in een wijnen een vrouw.

Arnold met een smile: The First lady is een wijn als een vrouw met volle billen, zwarte krullen en een gulle lach.  Het gezelschap wijnproevers lacht. Ook de vrouwen, dus het zal wel goed wezen met die vergelijking tussen wijn en een vrouw.

“Het is een rode wijn, een vrouw voor rood vlees, wild.” Neus diep in het glas. “Klein wild, konijn”, zegt Arnold. Ik ruik en proef nog eens. Rood fruit, hout, prima, maar een mooie vrouw met ronde billen ruik en proef ik niet. The First Lady een mooie vrouw met ronde billen. Nou vooruit, Arnold heeft verstand van wijnen en vrouwen.

 

Erik van Zwam.

erikvanzwam@xs4all.nl

Een mooie fles wijn uit Stellenbosch van warwick

Warwick First Lady proeven

Laat wat van je horen

*