Gilded Sands mode uit Botswana

Gilded Sands is mode uit Botswana van Aobakwe Molosiwa, een rijzende ster in de fashion wereld van Botswana en inmiddels ver er buiten. Het kwam niet eens  in zijn hoofd op dat zijn kleding lijn, Gilded Sands zich zou  ontwikkelen tot een van de meest formidabele fashion labels in Botswana. De jongeman is slechts 22 jaar oud, maar nu al is zijn verhaal te lezen  als een hoofdstuk uit een beroemde roman.

Terwijl andere jongens van zijn leeftijd waren geobsedeerd door voetbal en auto’s,  hield Molosiwa van mooie kleren en mode: “Ik was altijd geïnteresseerd in stoffen “, legt hij uit. Het was natuurlijk niet een logische eerste keus in een land als Botswana om zich met mode bezig te gaan houden. Maar ook in Botswana lijkt de economische situatie te veranderen in positieve zin en is mode een opkomende branche.

Een vriend, Botho Chalekwa, met wie hij opgroeide, overtuigde hem om naar  een mode-school in Zuid-Afrika te gaan “Op een zeer jonge leeftijd kon ik alles veranderen in een draagbare ding “, zegt hij.
Molosiwa werd toegelaten op Linea Academy, een modeschool in Durban. In zijn eerste jaar was hij al een hit bij het maken van kleding: “Ik maakte een zeer mooie blouse die ik zag transformeren van stof tot iets draagbaars,” herinnert hij zich opgewonden. Hij nam deel aan de Durban July competitie elk jaar van zijn studie, hoewel hij nooit won, kreeg hij de ervaring en kans om te praten met en interactie te hebben met  de grote ontwerpers.

Zijn designs zijn zowel gedurfd als dramatische. Gilded  Sands is een modelijn die onconventioneel is. Het is een merk dat onvoorspelbaar is en het begrip van stof, kleur en textuur tart. Molosiwa maakt kleding voor de onconventionele mode consument die ook op zoek is naar gemak.Modeshow Gilded Sands

Laat wat van je horen

*