Ice Diamond pronkstuk Shimansky

De Ice Diamond is het pronkstuk van Shimasky.  Op dag 51 van de het Twitterdagboek van Erik in Afrika schitteren alle vitrines in ’t felle licht en de weerkaatsing hiervan door de diamanten in de bunker van Shimansky. Het is zijn wereld hier midden in Kaapstad

Ijs diamant

Shimansky klom op in de diamantwereld. Zijn werk bracht hem van Polen naar Israël en Japan. Nu zit hij in Kaapstad met diamantzaak.

Diamant business is booming.  Azië is een groeimarkt: India en China. De VS is de grootste met 38% wereldhandel. De VS zal, volgens Shimansky, snel ingehaald worden door Azië als het gaat om de afzet van diamanten.

Shimansky pakt een ketting met ’n “ice diamond”. Het lijkt op een witte maansteen. Er is iets heel bijzonders aan. Het personeel van Shimansky bekijkt de ketting met de grote maansteen-achtige diamant. Die hebben zij nooit gezien. Shimansky zwijgt om ’t effect van de diamant te laten inwerken op iedereen. “Its a blue-white”, zegt hij trots.

De blauw witte diamant van Shimansky is helemaal doorzichtig, flawless zoals dat heet. En!!! 18 karaats. “De “ice-diamond” is uniek. Onvervangbaar”, zegt Shimansky. Het is  zijn meest waardevolle en bijzondere steen. De “blue-white” heeft geen naam. “Hoeft niet”, zegt Shimansky. “deze steen verkoop ik NOOIT. Dit is mijn merk.”

Na het hoogtepunt met de “blue-white” 18 karaats diamant verlaten we Shimansky. Het was een bijzondere ervaring. De “ice-diamond” uniek.

Erik van Zwam.

erikvanzwam@xs4all.nl

Laat wat van je horen

*