Lonely Planet: Addis Abeba in top 10 steden

Hoofdstad EthiopieLonely Planet, het wereldwijde reisgids bedrijf, heeft Addis Abeba, de hoofdstad van Ethiopië in de top tien van steden in de wereld gezet om te bezoeken in 2013. De enige stad in Afrika.

Addis Abeba staat op 9e plaats in de Best in Travel 2013 editie van Lonely Planet. De stad is de enige Afrikaanse die in de top tien staat. De Ethiopische metropool wordt geroemd om zijn snelle ontwikkeling, geprezen om zijn prima cultuur en eten. Volgens Lonely Planet krijg je er waar voor je geld.

Lonely Planet zei dat “bestemmingen van de lijst om een grote verscheidenheid van redenen zijn gekozen, waaronder speciale evenementen, recente ontwikkelingen of de ‘buzz’ die bezoekers eromheen creëren. Maar ook wordt gekeken of de bestemming up-and-coming is en zeker nu een bezoek waard  is voordat de drukte te groot wordt.”

Addis Abeba heeft een rijke cultuur die terug gaat op allerlei stamverbanden en religies. Het verhaal van Keizer Haile  Selassie is daar een goed voorbeeld van. Een eenvoudig stamhoofd dat zichzelf uiteindelijk kroont tot keizer van Ethiopië en zich met waanzinnig dure pracht en praal laat omringen. Uiteindelijk komt aan zijn brute dictatorschap een einde.  Maar ondertussen is een legende geboren: Haile Selassie.

De jaarlijkse wordt de lijst van Lonely Planet samengesteld op basis van de standpunten van het personeel van het bedrijf, schrijvers en de online community. Addis Abeba viert dit jaar viert zijn 125ste verjaardag.

Reacties

  1. Sirak Asfaw zegt:

    Good to read that Addis Abeba will be in the Top Ten. However, the comments about emperor Haile Selassie are historically terribly wrong and one-sided. Please do better research before writing down things like this.
    Sirak Asfaw
    Rotterdam

Laat wat van je horen

*