Rode blauwe gele groene diamanten

Rode, blauwe, gele, groene diamanten. Ze zijn niet allemaal te koop in Kaapstad maar veel wel. Op dag 43 van het Twitter Dagboek  hebben we Gekleurde diamanteneen afspraak met mister Shimansky diamantair in Kaapstad. Specialist in gekleurde diamanten, fancy diamonds. Gekleurde diamanten waren alleen voorbestemd voor prinsessen, koninginnen, keizerinnen, sultanes en maharani’s .

Nu zijn gekleurde diamanten het voorrecht van de rich and famous , de nouveau riche, de nieuwe rijken. Van voetballers tot filmsterren. Verlovingsringen met gekleurde diamanten zijn hot bij de moviestars en beroemde zangeressen. Ze concurreren ermee.

Jenifer Lopez kreeg een ring met  een licht roze 6 karaats diamant van 1,2 miljoen dollar van een vriendje die haar nooit trouwde. Mariah Carey wilde iets groters.  Een ring met een 17 karaats roze diamant omgeven door 58 roze diamantjes. Twee miljoen dollar.

Paris Hilton. De snol van Hollywood kreeg een ring met een 24 karaats gele diamant als verlovingsring. En zo gaat het nog ff door…! Britney Spears heeft er een. Beyonce, maar ook Ivanka Trump van big boss Donald Trump gekregen. Centjes genoeg. Zonder een gekleurde diamant aan je vinger ben je niet echt een beroemdheid in Hollywood, New York, Parijs, Bombay, Londen of  …?

De specialist op het gebied van die gekleurde diamanten in Kaapstad is Shimansky.  Hij verkoopt ze, maar niet allemaal. Sommige diamanten verkoopt hij nooit.

Laat wat van je horen

*