Dag 39 Twitterdagboek Wijn

Het Twitterdagboek van dag 39 gaat over wijn, veel wijn en lekkere wijn bij Simonsig in Stellenbosch.

Wijnproeven bij Simonsig

Wijn proeven bij Simonsig.

Fles nummer 7 gaat open. De Redhill Pinotage 2008. Jammie! Pinotage is een Zuid-Afrikaanse druif. Grillig. Som top, soms niet.  De Redhill heeft 18 maanden gerijpt in een eiken vat. Dat proef je. Zware, maar lekkere rode wijn. Nog eens slokje.

 

De nazaat van Simonsig heeft een mysterieus lachje om zijn mond als hij de volgende fles 8 opentrekt. Hij schenkt rust uit. Simonsig doceert: 31% Cabernet, 4% Merlot en 65% Pinotage samen maakt dat de Frans Malan 2004. U kunt proeven.

Een explosie van geur. De neus wordt aromatisch verwend.  En dan een slok… wachten .. niet uitspugen … slikken.De Frans Malan 2004 is een Zuid-Afrikaanse top wijn. Fotograaf Arnold: “Geen straf om hiervan een paar flesjes thuis te hebben.” Arnold lacht gul, groots, vol, meeslepend. “Dit is een heel lekker wijf!” Hij bedoelt de rode wijn, de Frans Malan 2004.

Ik neem slokje, na slokje, na slokje. Genietend. In alle stilte. Ik denk iedereen weg. En doe als Arnold en zie haar.  Doutzen Kroes, dat is de Frans Malan 2004 onder de wijnen uit Zuid-Afrika. Wat een genot. Niet om te zien, om te proeven.

Fles nummer 9, tenminste bij Simonsig. Met de flessen van Warwick erbij zitten we vandaag op 15 verschillende wijnen. Nummer 9 of 15 is de Tiara van Simonsig. Veel tannine, droge bek, maar toch lekkere afdronk, maar geen Malan. Nee geen Malan!

 

Erik van Zwam.

erikvanzwam@xs4all.nl

 

Laat wat van je horen

*