Dag 32 Twitterdagboek

Stellenbosch heeft leuke winkels met een winkelgalerij met een verhoogd trottoir en balkonnetjes erboven. In Stellenbosch winkel je dus droog. Shopjes met veel design, kleur, kunst, Afrikaanse kleding en traditionele producten.

 

De Turkse Eiken langs de straten geven het centrum een provinciaals gevoel. De Amsterdamse PC Hooftstraat legt het af tegen de winkelstraatjes in

Provinciaalse straatjes in het gezellige centrum van Stellenbosch

Winkelstraat in Stellenbosch

Stellenbosch qua luxe, chique en kunst.

In de hoofdstraat staan precies 397 bomen. Ik bots tegen Frau Stellenbosch. Ze wijst alweer naar het oudste gebouw.

In een grote Engelse Eik uit 1812 in de hoofdstraat van Stellenbosch zit een nest met uiltjes. Frau Stellenbosch wijst naar een uitholling hoog in de Eik en zowaar er steken donzen veertjes uit. Frau Stellenbosch wijst naar de boom aan de overkant. Daar houdt moeder Uyl de wacht. Op een tak zit ze. Groot en statig.

Onder Apartheid was niet alles slecht, snipt Frau Stellenbosch. Oh? Ja het was verboden te gokken! Logisch. Nu wordt er overal gegokt, bitst Frau Stellenbosch. En er was geen tv onder het Apartheidsbewind. Geen televisie! Tot in de jaren 60 was TV verboden en dat vond en vindt Frau Stellenbosch geweldig.

TV zou verboden moeten worden, zegt Frau Stellenbosch gedecideerd.

Ze stevent op een kerk af. Ik niet. Ik neem een kijkje bij het witte statige gebouw van de rechtbank van Stellenbosch met grote tuin en bougainville. Overal bloeien paarse bougainville bomen in Stellenbosch. Een fantastisch gezicht. Bye Bye Frau Stellenbosch.

Erik van Zwam.

erikvanzwam@xs4all.nl

Laat wat van je horen

*