Dag 34 Twitterdagboek

Vanaf Stellenbosch rijden we naar een wijnboerderij. Onderweg wijnranken, rijen en nog eens rijen. Groen. Op de achtergrond bergen. Achter ons ligt Stellenbosch. We naderen een kruising. Bord. Pijl naar rechts, naar Knorhoek. Naar zo’n naam wil je meteen.

Wijnproeven bij Warwick in Stellenbosch
Wijnproeven: de Warwick Brut

Knorhoek is een plaats in het universum van Cees Nooteboom. Hij zou er heen gaan. Wij rijden door: wijnproeven. We naderen Warwick Estate uit 1771, zegt het bord aan het einde van de oprijlaan. Oude wijnboerderij in het groen. Winkel met alle soort wijn die Warwick maakt en lekkernijen.  Achterin de boerderij lange tafels om te lunchen en…!

We gaan wijnen proeven en bijpassende hapjes eten. Voor ons staan zwarte plastic kommen om de wijn in te spugen. Wijn uitspugen! Heiligschennis? Arnold de kenner en de fotograaf haalt zijn schouders op. Ach als je 150 wijnen proeft…

Arnold lacht. Er is weleens een dag geweest. Hij fluistert het aantal wijnen op een dag. Zijn record. Onmogelijk! Hij lacht.

Uitspugen ziet Arnold niet als probleem. Alleen bij exclusieve wijnen. Spugen verboden, anders krijg je nooit meer een slok.

Wanneer weet ik nu of ik mag uitspugen of niet? Mysterieuze glimlach van dé kenner is mijn deel. Cheers zegt Arnold.

 

Erik van Zwam.

erikvanzwam@xs4all.nl

Laat wat van je horen

*