Duurzaam toerisme naar Malawi

Bescherming olifanten Malawi van groot belangAll for Nature Travel introduceert duurzaam toerisme naar Malawi. De reis naar dit relatief onbekende land in Afrika laat zien hoe deze vorm van reizen daadwerkelijk kan bijdragen aan natuurbescherming.

Het is  de meest duurzame verre reis van Nederland. De reiziger kijkt achter  de schermen van de operatie van African Parks. Deze organisatie herstelt een gedegradeerd natuurpark weer in ere en zorgt er voor dat een lokale scholen op safari gaan. Ook docenten en leerlingen wordt voorgelicht over het behoud van de natuur.

Voor de toerist is er ook de gelegenheid om te snorkelen in het laatste stukje ongerepte natuur van Lake Malawi en op wandelsafari te gaan in South Luangwa National Park in Zambia.  Duurzame reisprogramma’s worden steeds belangrijker om milieuvervuiling, energieverspilling natuurbehoud en de voedselproductie op peil te houden of te verbeteren.  want de vooruitzichten zijn bepaald niet vrolijk.

“Enkel de wetenschap dat wij in 2050 drie planeten nodig hebben om in onze mondiale voetafdruk te voorzien, zet niet aan tot verandering. Dit gebeurt pas als mensen de problemen zelf ervaren.”, aldus Annemiek van Gijn, oprichter van All for Nature Travel. “Het duurzame reisprogramma van All for Nature Travel, en de reis naar Malawi in het bijzonder, laat de mensen kennis maken met de schoonheid en kwetsbaarheid van de natuur. Daarnaast snijdt het mes aan twee kanten doordat lokale mensen via deze vorm van toerisme inkomsten krijgen uit het behoud van de natuur. Deze inkomsten zijn een zeer welkom financieel alternatief voor houtkap en stroperij. Zonder inkomsten uit het toerisme was de zeer bedreigde berggorilla in Rwanda, bijvoorbeeld, allang uitgestorven en ook de tijger in India heeft het zwaar in de natuurparken waar weinig toeristen komen!”

Malawi is een van de laatste onontdekte landen van zuidelijk Afrika. Met haar supervriendelijke mensen en Lake Malawi, het meer met de grootste verscheidenheid aan vissen ter wereld, is het land alleen al een bezoek waard. Deze reis neemt de reiziger mee naar natuurbescherming van de eerste orde. De reiziger maakt niet alleen kennis met de unieke natuur en haar dierenleven, maar krijgt ook inzicht in het belang van duurzaam toerisme en de betrokkenheid van de lokale bevolking bij natuurbescherming.

Dit jaar is de leeuw weer teruggebracht in Majete Wildlife Reserve, als laatste van de “Big 5”. De reiziger krijgt een bevoorrecht inzicht en zorgt er persoonlijk voor dat een lokale school hier op safari gaat. Daarnaast maakt u kennis met twee parels op het gebied van ongerepte natuur; Mumbo Island in Lake Malawi en South Luangwa National Park in Zambia.

Meer informatie over deze reis en de 30 andere duurzame reizen voor natuurbescherming vindt u op www.allfornature.nl/reizen

Laat wat van je horen

*