Groot aantal Nederlanders bezoekt Zuid-Afrika

Meer dan 8 miljoen toeristen hebben Zuid-Afrika in 2011 bezocht. Dat is 3,3% meer dan tijdens het WK Voetbal in 2010. Het land staat ook in de warme belangstelling van Nederlanders.

Als de aan het WK gerelateerde bezoeken niet meegerekend zouden worden, zou de groei van het aantal toeristen in Zuid-Afrika in 2011 zelfs op 7,4% uit komen ten opzichte van het jaar daarvoor. Het land van wijn, natuur en Mandela doet het daarmee bijzonder goed op een wereldwijde schaal, waar de gemiddelde stijging  op 4,4% per jaar neerkomt.

Toerisme minister Martinus van Schalkwijk stelt tijdens de presentatie van de cijfers in Kaapstad dat de organisatie van het WK de populariteit van Zuid-Afrika goed heeft gedaan. “De bezoekcijfers maken duidelijk dat de toerisme industrie in staat is geweest om het bewustzijn dat door het WK Voetbal is gecreëerd verder uit te bouwen.” In 2011 hebben in totaal 8 339 354 buitenlanders Zuid-Afrika bezocht.

Buurlanden als Botswana, Lesotho, Mozambique, Swaziland en Zimbabwe zijn de grootste toeleveranciers. Van andere continenten staan Britten, Amerikanen, Duitsers, Nederlanders en Fransen in de top 5. Mogelijk worden zij de komende jaren voorbijgestreefd door bezoekers uit Azie, wiens aantal steeg met bijna 15%.

Gauteng (Johannesburg) en de West Kaap (Kaapstad) zijn de meest populaire provincies.
Lees het complete artikel op SouthAfrica.info

Laat wat van je horen

*